Sommar 2009

Inte en av de mest händelserika arbetsplatserna en varm sommardag.. Fältöverstens galleria var öde när alla flydde fältet ut i Stockholms skärgård.. Hittade den här bilden i morse på mitt gamla jobbs facebook-sida.. Med tanke på hur tomt det ser ut på hyllorna så var detta nog en av de första dagarna efter öppning..

Domens dag...

God morgon vänner!
Idag är dagen då min träning ska sättas på prov!
Klockan 17.30 ska jag göra fystest och mäta fett% och luftupptagningsförmåga och allt vad det är... :S 
Det känns som om träningen har gått bra.. Jag känner mig starkare och i bättre form men samtidigt så är jag helt igentäppt i min näsa nu och min kosthållning kan man nog ha sina åsikter om!
Vi får väl se.. Har två månader kvar här att skärpa till mig annars.. :P
Å andra sidan ser jag det här lite som en invigningstermin till att komma igång med regelbunden träning och sen när jag är tillbaka till Sverige igen och har en ugn och normalt mat-sortiment igen kan jag fokusera mer på maten!
Dags att gå till skolan!
Tjimitjimi!

Jag ser det snöar, HURRA!

Så har vinterns vita vingar lagt sig över Rotterdam och årets första snöbollskrig har blivit avklarat på väg hem från Madrid/Barca matchen vid lokala sportpuben.. I en lägenhet på sjätte våningen ligger nu en mycket lycklig tjej bredvid sin adventsljusstake och känner att julen är här och lyser frid på jorden och att glädjen är stor...
Enough para-phrasing! God natt mina nära och kära och okända!

En giraff med klös i

Hej vänner!
Vi åkte aldrig till Utrecht i torsdags, tiden rann iväg och vi upptäckte att tågturen var lite längre än vad vi räknat med... Så jag gick iväg och tränade och körde stenhårt och stretchade alldeles för lite så det fick jag betala för igår när mina vader värkte som bara den..

På torsdagkvällen iallafall så var det då Fout-fest / Bad Taste party.. Min vision om att jag skulle se helt galen ut ifall jag klädde mig från topp till tå i leopardmönstrat slog inte helt in när jag stod brevid alla andra människor som hade spejsat ut sig ännu mer! Men men.. Drog till med ett par knutar på huvudet också å helt plöstligt ssåg jag ut som en giraff vilket gjorde det lite bättre iallafall! Idag står fotboll på agendan.. Vi får väl se hur det går..  Var ju inte igår jag spelade fotboll direkt.. .

Ingen Sherlock Holmes direkt..

Jag skulle vilja efterlysa min plugginspiration.. 
Någon som sett till den? Varenda gång jag sätter mig och kollar på vår så kallade affärsplan för vattenfilter i Haiti (som numera får lystra till namnet Plågan) kommer en hopplöshetssuck flygande och skrämmer iväg den lilla inspiration som eventuellt skulle kunna finnas där från början.. Jag kan konstatera att det inte går att skriva en affärsplan om man är fyra personer som inte samarbetar utan bara skriver på varsitt håll.. Då blir det pancake så att säga..
Å andra sidan är det ganska många veckor kvar innan affärsplanen behöver vara klar så bara för att den är oerhört jättedåligt just nu så betyder ju inte det att den inte går att rädda framöver..
Well well.. Ska väl få i mig lite lunch innan det är dags för Utrecht... 
Plågan får sig en ny omgång imorgon..

Tack

Då var det Thanksgiving!
Något år ska jag vara i USA över Thanksgiving för att få fira denna högtid för det finns ju egentligen ingen anledning till att fira det här.. Pilgrimmer och Indianer och allt vad det är..
Idag ska jag till Utrecht med det kvarvarande Cité-folket som inte har åkt till Prag eller Berlin.. Har inte sett Utrecht än så det ska bli spännande! :D  
Sen ikväll blir det Fout-fest / Bad Taste Party.. Min plan är att klä upp mig helt i leopard.. Vi får se om det slutar så men jag tror det! Bilder kommer imorgon förhoppningsvis! 

Ha en fin torsdag! 
Kramelikram

1 år!

På tal om noll och ingenting så har jag nu varit en aktiv bloggare i ett år! 
Jag har slöbloggat på den här bloggen sen Augusti 2008 när jag flyttade till Borås för att börja plugga på Textilhögskolan... Men det var inte förr än ungefär ett och ett halvt år senare som jag kom igång med att skriva nästan varje dag.. 
Startskottet för mitt aktiva bloggande är oerhört oinspirerande och lyder så här:
:
"Söndag förmiddag...eller ja lunch.. Jag har bara segat hela morgonen och inte orkat göra någonting.. Å så får jag det här undebrara sms:et "Kaffe?"

Ja gärna!
♥ kollektivet!"


Nu ska jag ner och kolla till Tom (ja julgranen) och se om vi kanske ska kolla på Shutter Island ikväll vilket vi har skjutit upp nu i en halv evighet!
God natt kära ni!

Snö?!

Oh oh oh! 
Nu är jag så glad!
Idag när jag kom hem från skolan stod det julgranar i vår stora entre!
Mycket vackert! 
Arkitekten till vårt hus hade något slags sponsorsevent eller så, så det vad en massa snygga unga servitörer där också.. Inte varje dag! Sen var jag iväg med Carmen och köpte julgransdekorationer till vår lilla Tom.. Tom der Tannenbaum.. Och som grädden på moset har jag hört att det kanske ska snöa imorgon!!
Wihooo.. Nu är det nästan jul!

Drömmar från Förr

Hejhej..
Sitter och rensar på min externa hårddisk och försöker få någon ordning på den..
Hittar massa gamla dokument som jag har glömt bort att jag skrivit... 
Hittade bland annat en lista där jag skulle komma på 100 saker jag skulle göra i livet innan jag dog.. 
En slags Bucket list antar jag men skriven innan jag såg filmen.. Den här listan är runt 6 år gammal!
Eftersom mitt prov Office paket har gått ut kan jag tyvärr inte kopiera hela listan och klistra in den här men jag kan ge er ett axplock..

7. Lägga till Julie i mitt namn (Jag hade världens hang-up på det namnet.. vet inte varför men jag tyckte att det var det vackraste namnet i hela världen)
9. Gå med i Klubb 100 (Ja, det skulle bli väldigt mycket resande.. Klubb 100 är när man varit i mer än 100 länder längre än 3 dagar tror jag.. Hittills är jag nog någonstans runt 25 så vem vet.. Det kanske finns en möjlighet).
11. Äga en cab
13. Besöka Galapagos
14. Besöka Buthan
15. Bo i USA
20. Skaffa Hund
21. Skaffa Katt (Hur tänkte jag att det här skulle gå hand i hand med resandet?)
24. Åka helt ensam på en utlandsresa (Kanske jag kan ticka av nu när jag bor här i R'dam)
35. Skriva en sång


Jag kom aldrig till hundra punkter men jag tror att det kan vara rätt bra att skriva ner sina drömmar så här.. Då ser man ju lite vart man vill och vad som är viktigt i ens liv.. Sen kan det också vara väldigt kul att se hur saker och ting ändras i livet och skratta lite åt vad ens gamla jag ville som ens nuvarande jag kanske inte tycker är lika viktigt!


Nu ska jag fortsätta sortera här! Ha en fin kväll!

Veckan i Tv-Serier

God morgon världen! 
Idag är det tidsdag, vilket betyder nytt avsnitt av How I met Your Mother! 
Jag har aldrig tidigare varit någon superföljare av serier tidigare (om man bortser från när jag var i Asien 2008 och var helt borttappad i Grey's Anatomy i min Ipod i några veckor så fort vi var på en båt eller i en buss) men sen jag har kommit hit så har det blivit lite av en rutin.. 

Tisdagar: How I met your mother
Fredagar: Greys' Anatomy & Biig Bang Theory
Dagarna där emellan när jag blir sugen på att kolla på tv-serier så blir det just nu Mad Men som har precis har börjat kolla på men avsnitten är ju nästan en timme så det krävs en hel del koncentration för att kolla på ett helt Mad Men avsnitt! Men de är väldigt vackra i sina femtiotalskläder!

Nähä, dags att starta dagen då mina vänner! 
1 å 2 å 3!

London London London

Idag betalade jag London! Om fyra veckor ska jag dit med min klass! Weiweiwei!
Bilden ovan är från London 2007 när jag och mina kära Emma var där och julshoppade :)

Snart är det jul!

Jag vet att det inte ens är december än men julkänslorna har börjat komma krypande nu! 
Men här är det fortfarande relativt varmt och inte en snöflinga så långt ögat når.. Jag håller tummarna för att det snöar på söndag.. Visst är det första advent då?! 
Då ska jag korka upp min vita Blossa glögg som familjen hade med sig hit och äta pepparkakor med ost! 
Igår var Carmen i Haag och med sig tillbaka hade hon en söt liten julgran i kruka som vi döpte till Tom.. Nu ska han vårdas och vattnas så han växer till sig till julafton! Jag har också börjat samla glasburkar som blir fina juliga ljuslyktor!
.
Nu ska jag iväg och dansa undan lite plats för julmaten! 
Puss puss

Black out

Hej vänner, 
Igår när jag vaknade och skulle tända lamporna fick jag en ordentligt chock.. Istället för ljus hör jag
en högljudd smäll och sen börjar det regna glasskärvor!! Var väl kanske inte det första jag förväntade mig så där en söndagsmorgon när jag precis skulle påbörja mitt morgonkaffe!
Men kaffe fick jag klara mig utan  då elektriciteten i hela lägenheten flytt sin kos..
Så söndagen spenderades i sann 1900-tals anda med en bok i sängen så länge det var ljust, en tur till mataffären och sen massor med ljus i hela lägenheten och lite allmänt pysslande i väntan på att Alexander skulle komma tillbaka till Cité och öppna elskåpet! Kollade på film också.. kanske inte så 1900-tal..
Klockan nio fick jag tillbaka elektriciteten igen till min stora glädje och kunde njuta lite av den moderna lyxen glödlampa innan det var dags att gå och lägga sig igen! :)
Men jag måste ändå säga att det var väldigt mysigt att inte ha någon elektricitet eller tillgång till internet och bara vara! Det kan ni pröva på någon dag tycker jag! :)

Lejsiii

Alla ni som känner att ni har haft en oproduktiv lördag och att ni inte har gjort någonting..
Tänk igen! 
Jag har inte gjort NÅGONTING idag.. Min största ansträngning var att gå och ställa mig i duschen..
Så nu börjar jag bli lite smått rastlös med lite överskottsenergi och dåligt samvete över att lördagen har gått förbi så snabbt! Men jag tror att jag ska fortsätta ta det lugnt och vara dubbelt så aktiv imorgon istället :)
Puss och kram! 
Hoppas ni får en fin lördagkväll! 

Fredag

Bion igår var jättebra!
Jag blev fantastiskt nöjd över att min nya mobils kamera är så bra att jag inte behövde printa ut streckkoden för biobiljetterna utan bara kunde ta ett foto med mobilen och sen scanna bilden på plats.. Mycket bra mycket bra! :D
Det är aningens uppgradering från Nokia 3330 som jag hade i början av hösten som jag knappt kunde  prata i telefon i..
Dagens program är att skriva på affärsplanen för vårt vattenföretag på Haiti.. Det ska nog gå bra men jag har inte helt förstått hur vi ska sälja produkten än.. men poletten kanske trillar ner under dagen..
Puss och kram så länge!

Find your inner magician

På kvällens agenda står allas vår favorit i runda glasögon. Det blir bio med Carmen (surprise!), Michael och Jill.
Harry Potter and the Deathly Hallows part 1.

Nostalgia

Vi som tillhör facebook-släktet har kanske märkt av att alla våra vänner börjat lägga upp bilder på seriefigurer som sina profilbilder.. Speciellt de med tysk anknytning i min mening.. Först förstod jag inte riktigt symboliken i själva figuren mina vänner valt men nu har jag efter lite efterforskningar funnit att meningen är att man ska lägga upp en bild på sin barndoms tecknade hjälte.. Har sett väldigt många nostalgiska figurer som jag nästan glömt bort fanns..
Om jag skulle välja så är det nog Anastasia (ryska prinsessan) eller Pärlan i Räddningspatrullen.. Eller kanske Super Mario..

Nom nom nom

Jag är kär.
Det bultar och det bankar.
Hur gott får det vara med Chevre egentligen??
Denna lilla ost går utan tvekan in som plats nummer ett som dagens uppfinning!
Nom nom nom!
Thank you!

Skaka rumpa

Idag blev alla mina lektioner inställda! 
Kan det ha varit personalfest på InHolland igår måntro?
Det går bara att spekulera i orsakerna till dagens plötsliga ledighet.. 
Efter frihetsbeskedet skyndade jag mig iväg till gymmet för att dansa loss lite grann!
Funderar starkt på att stanna kvar i Holland bara för att få gå på de undebara Zumbalektionerna här! Om två veckor börjar dessutom ett nytt danspass som kallas Sh'bam! Wihoo! :D
Om ni också är sugna på att skaka loss som om det inte fanns någon morgondag så har jag skapat en Spotify playlist som ni hittar här

Swishh

Helgen kom och gick i ett andetag!
Har haft en trevlig helg med sightseeing i Rotterdam, besök på min skola, välkomnande av Sinterklaas och Zwarte Piet, god mat, tur till Delft med mera med mera!
Nu kommer jag inte träffa min familj förr än i slutet av januari! 
Det blir något nytt att fira jul utan familjen och släkten, men då jag kommer hem från London 19e december och har massa projekt och grejer som ska vara klara innan jul och tentor första veckorna i januari så kändes det bäst att försöka hålla sig här! Det kommer nog bli väldigt kul att fira jul med Carmen och det folk som blir kvar här också! :)
Nu har jag snart klass igen!
Vi hörs!

Sitting waiting wishing

Hej mamma, pappa och Simon. 
Kan ni komma hit nu? Jag är trött på att vänta!
Typiskt för flyg och tåg att sätta käppar i familjeåterföreningshjulet!


Till er som inte tillhör min närmsta familj kan jag berätta att vinden har Rotterdam i sitt grepp! Igår är jag ganska säker på att jag flög hem några steg! Imorgon kommer Sinterklaas till Holland.. det är tomten..men ändå inte.. han ser ut som tomten och har små nissar.. och han ger presenter till barnen som ställer sina skor utanför dörren eller brevid den öppna spisen för att tomten ska kunna lägga presenter i skorna.. Låter det bekant? Det är iallafall "verkligen inte jultomten, det är Sinterklaas"
Ha en fin fredag allihopa! 
Kramar från Mary Poppins!

Jobb jag skulle kunna tänka mig att söka nu..

Director of Products, Design and Production - Humör i grannlandet


Norrlandsdjur söker Vikarierande Produktionsassistent


Jorden söker Vikarierande Inköpsassistent

Inköpare hos Primat


Produktionsassistent för Skogsdjur Storhus


Västeråsgrundat företag söker driven Projetkadministratör


Perssonföretag söker administratör till visualavdelningen


Inredare med hela världen som arbetsplats - Schweizisk Snålänning

Svensk modejätte söker designassistent

Resultat av uppköpt grannbutik söker blivande inköpare


Stickig tjej söker Produktansvarig Denim

Nu kan ni ägna resten av dagen åt att klura på vilka företag det här är! Vissa företag återkommer flera gånger

Keenan Cahill och 50 cent

Vet inte om ni sett denna kille! Han har fått extremt mycket länkningar i min facebook-krets har jag sett med miljontals kommentarer som både risar och rosar.. Ovanligt väcker uppmärksamhet!
Nu har han iallafall polat ihop sig med halvpengen (hahahah.. jag är sååå roligt.... fattar ni?! 50 cent.. halvpeng! hahahosthosthost ehm..)
Om ni kollar i denna video så ser ni att 50 cent gästar honom i mitten! Rätt häftigt! Den har fått väldigt mycket uppmärksamhet och mer än TREMILJONER människor har sett den här videon! Cheeses crackers vad mycket folk det är!

Flickan med kaffekoppen

God morgon! 
Sitter här med min enorma kaffekopp och mornar mig.. Läser om globalisering vilket får mig att må ganska dåligt för att USA, och även vi i väst, är dumma och det är så många som är fattiga som inte alls tjänar på att världen kommer närmre.. Men det kan jag ju inte hänga läpp över hela dagen så jag får försöka tänka på något annat tills jag kommer på hur jag ska göra något åt det!

Imorgon kommer min mami och papi och Simpi! Whopwhop!
Eftersom jag är rätt säker på att mamma är min mest trogna läsare så är fortsättningen till henne:
Hej mamma!
Här ska ni bo när ni kommer. I det blå huset. Jag hoppas ni har fönster åt det här hållet eller åt höger för då får ni absolut bäst utsikt!
och om ni går över den här bron (Erasmusbron) så kommer ni hem till mig och där Simon också ska vila sina trötta fötter under helgen! Det är mellan de två höga husen som syns till vänster i bild.
Puss och kram vi ses på fredag!

Pot luck dinner

Hej kära värld!
Nu ikväll har vi haft knytkalas!
Alla lagade någonting som var typiskt från sin egen matkultur.. 
Carmen och jag lagade en specialitet från Hannacarmenland, snittliknande munsbitar.. Mycket goda!
Det bjöds också på spansk tortilla, fransk choklad, baguetter och camembert ost, pannkakor, nån annan bakelse och lite annat smått och gott!
En hel bra tisdags middag med andra ord!

Nystart

Morgon alla måndagsmänniskor!
Nu börjar period 2 på min tid här! Ingen rast och ingen ro! Det är lite läskigt att tänka att jag redan har varit här i 11 veckor!! Nu är det bara 10 veckor kvar! :S

På schemat idag står holländska, hållbarhet och change management!  
Vi får se hur det blir.. känns som om jag kommer vara hungrig när det är klart för jag har lektion från 11.45-16.30 med bara femton minuters rast! buhu.. Högskolesystemet i Holland är väldigt annorlunda från Sverige när det gäller syn på raster.. Här kan man ha två och en halv timmes rast mellan varje klass eller gå en hel dag utan någon rast alls.. De är uppenbarligen inte lika drivna av kaffeklockan som vi är i sverige med 10-rast, 12-lunch och tre-rast... Nejnejnej.. inget sånt.. Ät någonting friterat från plats a till b så orndar sig allt! ;)


Ursäkta avbrottet

Bra helg.
Bra redovisning. 
Bra stadsbesök till Leiden. 
Bra plumsande på Tiki Bath. 
Bra shopping i dag.
Bra prognoser för bra sömn inatt.

Fjärilsmuseet i min mage

Nu ska vi strax åka iväg till Vlaardingen och presentera projektet. 
Även om det är skönt att jag inte ska presentera idag så känns det väldigt osäkert att inte ha någon kontroll över vad som kommer att sägas.. Inte bra att vara controllfreak och släppa taget om kontrollen...

Höstens mode

Dave Rittingers Zero footprint shirts. Gjorda av löv i höstens färger..
Ledsen Dave, men jag tror faktiskt inte att jag skulle vilja ha någon av de här tröjorna på mig..
Även om det inte har någon påverkan på miljön...



Falskt alarm

Den gigantiska smällen uteblev. Tentan var inte alls lika svår som jag fasat och det kändes förvånansvärt bra! Tänk så mycket onödig nedstämdhet jag ödslat av oro för hur dåligt det skulle gå! Jag fick verkligen inte alla rätt nu heller men att behöva göra en omtenta känns helt plötsligt mycket mer avlägset.
Idag lämnade vi (läs jag) in vårt grupparbete som vi (läs jag) gjort åt tranportföretaget. Det ska bli så skönt på fredag när vi har presenterat det här och jag kan lämna den här projektgruppen bakom mig!
Nu ska jag samla mina sista krafter och läsa lite om internationell handel innan jag går iväg för dagens dos motion. 
Imorn är det äntligen dags för sista tentan fram tills januari! YES ALLTSÅ!






Tummen ner: För onödig vånda inför tentor!
Tummen upp: För att min bror kommer hit tillsammans med mamma och pappa om två veckor!

Bird is the word

Efter ännu en lyckad tenta i morse blev det återigen dags att bita tag i det sura äpplet, allmänt känt som Europeisk Lagstiftning, och försöka komma på ett sätt att dämpa den gigantiska smällen av misslyckande som kommer infinna sig under morgondagen när denna tenta äger rum. Det har gått sådär.
Skulle känna mig betydligt mer road av att göra någonting kreativt stället.. Till exempel bygga ett bostadsområde för ett mångkulturellt fågelsamhälle som en av avgångsstudenterna på Designskolan i Eindhoven hade gjort (se bild)

RSS 2.0