NEW ADRESS >>> WWW.HANNAJOSEFINE.COM

Hejhopp! Nu tror jag minsann att jag flyttar hit istället! Hoppas ni följer med mig till www.hannajosefine.com :)
Klicka på bilden för att hitta dit!

Snabbkurs i Hållbar Utveckling

Om en och en halv timme är det dags för den näst sista tentan för denna vecka! Wiho! Sustainability/Hållbar Utveckling
Tänkte sprida mina kunskaper lite, precis som jag gjorde om Europeiska unionen vid förra tentaperioden. Se här!
Återigen har jag lyckats hitta en oerhört pedagogisk animering som förklarar det grundläggande på två små minuter! 


Check check check

En synnerligen produktiv dag!
Globalisering Check!
Money 2 Check!
Inlämning av projektarbete Check!
Fick tillbaka Trade-tentan som gick med bravur: Check!
Fick toppbetyg på arbetet och redovisningen i Sustainability: Check!
Nu håller vi tummarna för att resten av veckan går i lika fin form!

Globalisering

God morgon, 
Cirka en och en halv timme kvar tills jag ska skriva tenta i Globalisering.
För någon dag sedan, när jag satt hemma och pluggade, insåg jag att jag faktiskt har lärt mig väldigt mycket här.
Dels har jag ju lärt mig jättemycket om mig själv och om andra kulturer eftersom man träffar så mycket folk från överallt här! Men jag insåg också att jag lärt mig en hel del om världen och hur saker och ting hänger ihop lite mer..  
Jag kan ha varit den mest ointresserade för politik, internationella relationer och valuta-unioner.. En typisk "låt dom som vet vad dom gör ta hand om det"..
Men nu efter den här terminen känns det som om jag åtminstone har fått lite större perspektiv och börjat fundera lite mer på vad jag tänker om saker och ting. En himla bra känsla! :)
Okej.. Tillbax in i boken för några sista-minuten-kunskaper!

Det går i rätt riktning

 

Dagens tentor var de jag hade mest ångest över men det kändes faktiskt som om det gick jättebra.. 
Jag hoppas verkligen att min magkänsla stämmer överens så att jag inte behöver göra omtentamen om två veckor! Imorgon väntar ytterligare två tentor... och en inlämning... Andas in, andas ut.. sov gott alla ni!


Recognize these people?

Känner ni igen de här ansiktena? Mycket snygg konst av ryska Alexey Kurbatov.
Kreativt break, nu tillbaka till studierna

1 done 6(+1) to go!

Change management = check! It felt like it went well, so now I can pack down those books & notes and save the information somewhere back in my head.

Nästa vecka..

Tror inte att det blir någon svårighet att sysselsätta sig nästa vecka.. Eller vad tror ni? Sju tentor och en inlämning.. Wiiiee!
Doubting that I will have any problem thinking of things to do next week.. 7 exams and one project hand in in 5 days.. Isn't it lovely? *Breath in, Breath out*

Orientaliska Vibbar

Igårkväll, efter många ambitiösa studietimmar bestämde Carmen och jag att vi var värda ett riktigt restaurangbesök. Vi har en lista med saker vi vill hinna göra innan vi åker härifrån och på den listan stod, tills igår, Obba Restaurang.

Vår närmsta matbutik heter C1000. På vägen dit passerar man denna containerrestaurang. Först tyckte jag att det verkade lite suspekt och ohygieniskt. En restaurang gjord av Containrar.. Men en dag gick jag förbi vid vattenkanten och såg hur mysigt det var där inne.. Så gårdagen blev alltså dagen vi gick dit.

Vi åt olika meze-rätter, som Tapas i turkisk version.. Fyra små varma meze och fyra kalla tillsammans med turkiskt bröd. Hur gott som helst! Vi avslutade kvällen med vår estniska vän Risto, Bountygratinerad banan och vaniljglass, ett väldigt litet glas Lana Tallin (kryddad rom som blivit utsett till årets bästa dryck eller något i den stilen. Det smakade väldigt gott om man tog så små sippar att man inte behövde svälja det) och Rummikub-turnering med inhoppande gästspelare.
Last night, after hours of ambitious studies, Carmen and I decided that we where worthy of a visit to a restaurant. We have a list of things we want to do before we leave Rotterdam, and one of these things are to visit the Restaurant Obba.

Obbe lies next to our closest food store and the first time I saw it I thougth it was very suspicious because it consists of containers... But one day we passed it by the water side and saw in and it looked really nice! So yesterday we decided that this was where we were gonna go.

We ate turkish meze, (like the spanish tapas). It was really really good! Afterwards we went back to Cité and made Bounty&Banana au gratain with vanilla icecream, drank the estonian rum Lana Tallin and played alot of Rummikub with friends!

Det här med projektgrupper..

graphic work by Christiano Mere

Jag och min projektgrupp skriver en affärsplan för att starta ett företag som distribuerar vattenfilter på Haiti. Ett väldigt annorlunda projekt då folket på Haiti har noll och inga pengar och man får en helt ny säljsituation.

Det är också en väldigt annorlunda situation när två i projektgruppen åker hem till Afrika i fyra veckor och inte meddelar innan att de inte kommer ha någon tillgång till internet samt när personen som ska göra alla budgetar, och som läser master i ekonomi, vägrar göra en budget mer avancerad än säljpris - inköpspris = vinst.

De två projektarbeten jag skrivit den här terminen har varit de två mest påfrestande projektarbetena i mitt liv.
Helt plötsligt känner jag att jag kanske inte alls är gjord för att leda projekt eller ens ingå i en projektgrupp (i mitt eget försvar så var jag inte projektledare i den här projektgruppen för i så fall hade det förhoppningvis inte varit så snurrigt som det är nu). Kanske är jag en ensamvarg.

Men efter några lugnande diskussioner med Carmen och Felix har jag insett att det inte bara är jag som har de problemen och tankarna här.. Vi kom till slutsatsen att folk här helt enkelt bara är väldigt lata på den här skolan och att de bara strävar efter godkänt. Med minsta möjliga insats.

Förhoppningsvis, när jag väl börjar arbeta i verkliga livet så är situationen något annorlunda.. Förhoppningsvis har folk lite högre ambitioner och framförallt så har man förhoppningsvis möjlighet att kontakta folk på sitt framtida jobb genom att gå  till deras skrivbord eller ringa ett samtal och utan att behöva koppla in djungeltelegrafen.

Jaja, projektarbetet redovisas den 20 januari och efter det kan jag lämna allt det här bakom mig.
Nu ska jag ägna resten av dagen åt att plugga: International Economic Relations - Money & Trade.. Kanske lite Globalisering också!

Tjipp & Hejj!

En riktigt trött dag

Drog mig upp tidigt imorse för att gå till skolan skriva klart det sista på en rapport. 
Låg helt ärligt i sängen och hade pep-talk med mig själv för att övertyga mig om att jag måste stiga upp.. Så trött var jag! "När du får i dig lite kaffe så vaknar du till"..

Lyckades faktiskt vara aktiv fram till klockan halv tre, men nu har jag gått hem igen och är helt utmattad!  Har ont i ryggen och är supertrött.. Så planen för den närmsta stunden är att vila och förhoppningsvis vara pigg och glad om ett tag igen! :)  Först ska jag leta rätt på en micro så att min anka Frank blir lite varm och kan värma min rygg lite grann!!
Woke up really early this morning to finish a report. Had to force myself to get out of bed... I was really really tired..

But I actually managed to be very active for a bunch of hours until 14.30.. Then I went home and now I'm completely exausted.. I have pain in my back and am so tired... So the plans for the closest future is to hand out with my duck Frank (see the blogpost from my apartment) and rest and hopefully be more awake in a while again! 


Mitt rum idag

Känner mig så härligt branslig med den lilla gula ankan (Frank) på sängen som jag fick i julklapp av Danny. 
Men söt är den! 
I ett tappert försök att väga upp min barnslighet har jag fjäderpenna och bläck på skrivbordet! Det kanske inte är så vuxet... men det är i alla fall gammaldags..
This is how I live in Rotterdam! Usually it is not this clean.. :) I feel very childish with the duck (Frank) on the bed but it was a christmas present so it's ok! And it's so cute and fluffy!

En dag i filmens tecken..

..iallafall så kan det ju verka så på bloggfronten då även detta inlägg innehåller en filmtrailer.. Denna film ska jag och Carmen se ikväll! Jag har nog aldrig varit så mycket på bio som i höst.. Det kanske har att göra med bristen på TV-apparat här.. Eller att jag har blivit väldigt bio-kulturell.. alltså inte biokulturell men ja, ni kanske förstår vad jag menar med mitt lilla ihopsnickrade ord..
I verkliga livet idag har jag haft presentation om H&M och deras arbete inom hållbar utveckling, vandrat en sväng på stan, haft den första inspektionen av min lägenhet innan jag flyttar ut (och det gick bra, inga anmärkningar) ätit lunch på Vapiano och pluggat! En helt ok dag med andra ord!
Alot of blogging about movies today from my side.. Carmen and I will watch this movie in a couple of hours.. I don't think I've ever been so much to the cinema as I've been this fall! Maybe it's because I don't have a TV here.. or maybe I've just become very cultural..yes, movies are culture! Also had a presentation for H&M today, which went well, went on a shopping tour and ate lunch at Vapiano with Carmen, had a control of my apartment and studied..

En film om mig

Fick den här länken nu på morgonen av en av killarna som bor här.. 
Det har tydligen gjorts en film om mig! ;)

Det här med att tro att man är smartare än vad man är...

Hej och god forstättning på det nya året!
I nyårspresent till mig själv har jag köpt ett domännamn och en ny epostadress.. 
Ni kan nu, om ni vill, nå mig på hanna@hannajosefine.com! 

Men sen var det ju det där med domännamnet.. Jag kan inte för allt i världen få den att "peka på" dit jag vill att den ska peka... Hm hm hm.. Blir nog ett tredje stycke mail till min nya vän på kundsupporten för att försöka lista ut det här..
Men snart så kan ni kanske hitta mig på hannajosefine.com
Hur långt tid det tar beror på min hjärnas vilja att samarbeta med den världsvidawebben! 

Nu ska jag iväg till gymmet!
Tjipp och hejj!
Skenet kan bedra.. :)

Gott Nytt År!

Hej! 
Då var det 2011! 
Nyårsfirandet var jätteroligt om än lite stressfullt för min del..
Klockan gick lite för fort och mitt i sminket när jag fortfarande hade mjukiskläder på mig så ringde telefonen och mina vänner från  Haag meddelade att de var utanför mitt hus! Sen blev det ett missförstånd om var vi skulle äta middag så med väldigt kort varsel var vi tvugna att ändra det också!
Men sen var allting jättekul! Fyrverkerierna var hur fina som helst och det var jättekul att vi var där allihopa tillsammmans! Sen avslutade vi kvällen på Schuimspaan, en hawaii-inspirerad sportbar på vår gata där det bjöds på drinkar och typisk holländskt tilltugg!


Igår var det sista dagen Carmens vän Michaela var här så vi spenderade dagen på stan, Café Dudok, och sen på kvällen med riktigt filmmaraton med How to loose a guy in 10 days och Pretty Woman! :)


Idag ska jag plugga och imorn börjar verkligheten igen!
Kramkram

RSS 2.0