Framme!

Nu har vi kommit till Phuket och Karon beach dar vi ska bo i tva natter innan vi drar vidare..
Kanns underbart att aterigen fa kanna den thailandska lukten av avlopp :P
Later konstigt men man har faktiskt saknat det lite! Nu ar det typ 30 grader ute och vi haller pa a laddar for att ga ut och skaffa den forsta rosheten.. SPF 30 kommer anvandas flitigt nu i borjan for ja vill verkligen inte branna mig!

Flygresan gick bra, fast ja sov nastan ingenting. Men ja ar inte sa trott nu anda.. det kommer val ikvall kanske..
Det va nagra aspackade svenskar som levde runt pa planet a forsokte va roliga och en tant som va jattefull och fick san panik for att hon inte fatta hur man skulle fylla i ankomstlappen sa hon borja grata.. drama drama...
Framfor oss satt det tva tjejer i var alder som vi snacka lite med.. Det var typ vi 4 som sankte medelaldern med sisdadar en 10-15 ar.. Bara massa medelalders+


Nu ska vi ut i solen!
Sawadee kap eller va de sager har i landet!


Jo men så atte..

Det här kanske ni förstår att man längtar bort från när det nästan är mars! Hade det vart innan jul hade det vart kul.. Men nu är det dags att det blir vår!







Nu ska jag strax till bussen! puss & hej! Kap kum kap!

Fjärilar i magen

Jag hade ställt klockan på 8 för att jag känner mig själv så pass väl att jag vet att  ja skulle vakna rätt tidigt idag och att ja tills vi åker kommer vara helt stimmig och bara springa runt å le å va helt exalterad över det faktum att idag är dagen då ja får lämna det här kyliga landet för betydligt varmare klimat.  Trots att ja ställt klockan så himla tidigt så vaknar ja ändå en halvtimma innan klockan ringer och är klarvaken! Ja försår mig inte på mig själv! Ja har verkligen längtat efter en sovmorgon de senaste veckorna och idag när ja äntligen sklule kunna sova rätt länge så vaknar ja typ samma tid som när ja ska i väg till plugget..

Vi pratade igår om att vår första anhalt på resan nog ska få bli Karon Beach.. Det är samma ställe som jag, Emma och Madde var på när vi började vår resa och det är egentligen ett väldigt svenskt hak..villket ja har lite svårt för.. ja e inte värsta motståndaren mot svenska turister för då hade ja ju vart helt dum i huvudet om ja åkte till Thailand men just ställen som Karon Beach där det bara är pensionärer som sitter å dricker drinkar och thailändarna sjunger sånger på svenska..de blir liiite för mkt..   
men det ligger nära flygplatsen och det är ändå rätt soft... då kan man nog sola några timmar på fredagen också..


Nu måste ja packa klart, städa och njuta av att min vy från fönstret imorn inte kommer vara stora snöbollar som ramlar ner från himlen!
Pussåkramsespåstan


Fastik Fantastik

Nu på kvällen så har jag haft modeskiss och idag var det dags att lära sig akvarell-och-fastik-målning.
Fastik är typ som gummilim som man målar på de partier som man vill ha vita och sen kan man måla med akvarell(vattenfärg) på utan att det blir någon färg där... Det var jättekul å pyssla med men man får nog hålla på ett tag så man får in snitsen!  Här är resultatet av pysslandet!






Nu måste jag packa ihop alla mina saker.. Känns som om ja kommer glömma hälften hemma! Overkligt att ja bokade igår och åker imorn!


Gonattksi!

Pengaar!!

Wiie! 25e har varit sjuk efterlängtat denna månad! Fattar inte hur pengarna kan gå så snabbt när man inte gör något särskilt!!! Eller okej.. det kanske jag kan med tanke på mitt abnormala skohandlande förra veckan..

Kanske bör förtydliga för dom som tycker det är konstigt att ja e helt pank men ändå köper en resa till Thailand att ja har två konton.. Ett konto som jag lever av och ett sparkonto där ja sparar till resor och sånna andra livskvalitetsgrejjer.. å från det kontot så tar ja aldrig pengar trissta vardagslivsgrejjer.. då äter ja hellre nudlar en vecka..De pengarna är bara till för roliga saker!
Fick en helt otrolig lön denna månad på 577 kronor.. hahah.. hade bara jobbat en dag i januari så då blev det inte mer.. Men studiebidraget har ju kommit idag också så det har klirrat in lite mer på kontot..

Tjoho imorn åker jag! Idag har ja varit å köpt åksjuketabletter, vätskeersättning a.k.a. "bakispiller" (som Annies vän frågat efter t ett apoteksbiträde) och så har ja bunkrat upp med solskyddsfaktor 30! Protect the skin your in som Marc Jacobs skulle säga.. Kommer förmodligen ändå lyckas bli röd som en kräfta de första dagarna.. men ja ska försöka att inte bränna mig!

Chipp å hej

A Dingding World!

Hej allihopa,
ikväll har ja, Matias och Annelie haft rikitg lyxmiddag med efterrätt och grejer.
Jättemysigt var det.
Sen när jag och Annelie satt uppe hos mig och pratade om vårt packande inför Thailandsresan så får Annelie ett sms ifrån Sara där det står något i stil med "Har du sett han på 5an som har sex med bilar???"  Så vi slår på tv:n och där e de nåt program om en gammal gubbe som inte attraheras av andra människor utan av BILAR!!
Så handlar hela programmet typ om hur eggad han blir av bilar och att han har sex med dem och så...
Riktigt sickt var det!
Men men.. som han sa.. han vill ingen illa och han vill bara visa på skönheten med bilar och att han anser att han tar det till en ny nivå...No Shit!? Det kan man verkligen kalla en ny nivå..


Här är han, fast han verkar ha utvecklat sin fetisch till andra fordon också..

Gustav's got talent!



foto: Henrik Bengtsson imaginara.se

nice!
Design: Greta Gram
Modell: Matias Hautanen

Ni e grymma, kämpa på!

Semledag!



Glad semledag!

Nu på morgonen har ja haft en extremt lång och seg föreläsning i bindningslära! De va så tråkigt att ja satt å skev alfabetet i marginalen på alla papper! Men nu är ja iallafall fri och ledig fram till ikväll när ja ska läsa modeskiss och det ska nog bli skoj! :)


På torsdag, mina damer och herrar, drar jag och Annelie till THAILAND!!!!
Vi bokade biljetterna idag när vi hade rast i skolan och kl 15.25 på torsdag så lyfter planet från Landvetter till Phuket!
När vi kommer fram till Phuket så tänkte vi försöka ta oss därifrån så snabbt som vi bara kan för att åka till Similan Islands och sen ska vi kanske åka över till andra sidan till Koh Tao, Koh Samui och Koh Phangan på för fullmoonpartyfirande eller nåt sånt..
It's gonna be so grrrrrreat!


Todd, this is for you: Today is "the day of Semla"  in Sweden (the pastry in the picture). Today I had the most boring class in school and on Thursday I'm leaving this cold place for  a warm and wonderful Thailand! ;)

Soon..


soon I'll be back in paradise.. :)


Roadkill..

...hade jag och Matias kunnat sluta som idag när vi försökte hitta hem till Gustav från Kristineberg! Vi råkade gå lite fel och helt plötsligt befann vi oss i vägkanten vid motorvägen.. å inte kom vi därifrån heller så vi fick traska på där i tio minuter tllls vi kom till Ica Maxi å kunde återlokalisera oss.. :P

Idag hade vi Workshop i funktionell textil och där uppfann vi en hel massa olika smarta produkter.. de flesta byggde på någon slags värmande eller upplysande förmåga.. Vår produkt tillhörde den förstnämnda gruppen och vi gjorde en värmeavgivande gardin till kalla och dragiga rum.. Vår redovisning blev lite rörig men vårt kollage var iallafall riktigt snyggt!


en av bilderna från kollaget...

Revolutionary Rd

Har precis kollat på den oscarsnominerade filmen Revolutionary Road med Leo DiCaprio och Kate Winslet..
Fy va deppig den var! En extremt jobbig film å kolla på med relationsproblem jag hoppas att jag aldrig kommer behöva vara med om! Ush... Nu kommer det behövas en hel rad med roliga filmer så att man inte blir helt deppad..
Det var en bra film men....jobbig..




gonatt..

Veckans pjucks

Här har ni skorna som ja snackade om tidigare... Tre stycke svarta skor (så klart).. Får köpa ett par färgranna nästa gång ja ska köpa skor.. men nu ska ja försöka hålla mig i skinnet några veckor iallafall.... :) 
 

Stockholm DG köpta på DNA Borås 

Stövletter från Bronx köpta på DNA Borås

Stövlar från Vagabond köpta på Scorett 

Sunday sun

Efter en riktig långfrukost med Matilda och Greta med korsord å frukt å grejer så bar det iväg till Knalleland... "Borås kända köpkvarter"
Där införskaffades en lamineringsmaskin som jag och Greta ska ha  å göra massa fina smycken med och även en hålgörare som ja ska ha för å göra hål i en massa skumgummibokstäver.. det ska också bli smycken.. Lägger upp lite bilder sen så ni får se hur det ser ut...

Har totalmöblerat om i mitt rum idag! Så blir det varje gång ja kommer på att jag måste göra en ordentlig städning.. Det är nog därför det inte händer så ofta.... :P 
Fast dagens städning/möblering är utan tvekan den mest extrema ommöbleringen hitills.. jag har flyttat på exakt alla möbler och kastat ut ett skrivbord och tagit in ett annat som är mycket längre och satt upp två målniingar och ja jag vet inte allt vad jag har hittat på...
Riktigt nice e det nu.. Omväxling förnöjer.. :)

På tal om omväxling så har ja köpt inte mindre än tre par skor denna vecka! Vet inte riktigt vad som flugit i mig så här en vecka innan löning/studiebidrag men ja har en teori om att jag känner att jag är värd detta eftersom ja jobbade så himla mycket förra veckan under Sthlm Fashionweek i kombination med att det har varit väldigt synd om mig eftersom jag varit förkyld PLUS att jag inte är med Madde i Thailand eller Emma på Mauritius just nu.. Då händer sånt här.. Har köpt en klänning från Velour och en pälsjacka också...Klänningen var på 75% rea och pälsjackan var på secondhand å kostade bara 300.- Det är min livförsäkring sen när jag inte har några pengar kvar... då kan ja sälja den för 5000 =P

Ska lägga upp lite bilder sen när ja får tillbax min kamera från Matilda..


hoppas ni alla får en jättehärlig söndagkväll! å ha så kul om ni ska sitta uppe å kolla på oscarsgalan hela natten.. Ja önskar att ja orkade men ja tror inte att det kommer bli så då ja har skoldag hela dagen imorn!
None
ja vill ha värme!! take me back!  

Med facit i hand..

Det blev inte riktigt som jag trodde...  
Chock att Molly Sandén slog BWO.. fast en bra chock! Hennes ballad var bättre än deras..
Asbra att Rigo & co. gick till andra chansen! Me like them.. Ingen större förvåning att E.M.D gick vidare.. Tyckte att det var konstigt att Velvet inte gick vidare ens tlil topp fem...hennes låt var den bästa ikväll i mitt tycke...


Här i Borran så snöar det som bara den.. Sandy sprang runt å leta pulkor å stjärtlappar i hopp om att vi ska ut å åka imorn.. men i vilka kläder då??
Om ja känner mig kry imorn så ska ja nog däremot dra mig till gymmet å träna.. Det var så himla länge sen nu i och med jobb och förkylning och alla möjliga bortförklaringar.....skulle kännas riktigt skönt å få komma igång lite igen!


Good night beloved ones!

Saturday = Schlaaager

Än en gång dags för schlagerdelfinal! 
Ja e lite delad med om det är bra eller dåligt att det är så här stört många delfinaler innan vi lyckas skicka iväg ett bidrag som ändå kommer bli relativt lågt placerad i Eurovision eftersom alla grannländer förutom våra röstar på varandra..
Varje delfinal känns så himla lång... hon Petra Mede eller va hon heter som ska försöka vara så himla rolig blir mest lite tveksamt småkonstig.. även om hon ibland får till det. Gillade Luuk och Björn Gustavsson så mycket bättre när de var med förra året!
Å andra sidan så är det bra att det är så många finaler för man vet vad man ska göra på lördagkvällarna och det är väldigt ekonomiskt att sitta framför TVn hela lördagkvällen istället för att bränna en massa pengar någon annanstans!

På svt. se så kan man tjuvlyssna på alla kvällens bidrag..

Spontana tankar om bidragen

Velvet - Helt ok låt..
 
Rigo & The Topaz Sound feat Red Fox - asskön låt :)

BWO - *gäsp*  men de går väl antagligen vidare ändå eftersom de e några av de mest kända....

Sofia - Vad är det för språk hon sjunger på??

Maja Gullstrand - bra låt men hon låter väldigt barnslig

Mikael Rickfors - är det han som sjungit vingar för pengarna? rätt bra låt men är han inte lite gammal?

E.M.D.- Oj, vad det känns som om man har hört den här låten förut... boring.. Men de e ju snygga att titta på iallafall..

Molly Sandén - Gud, hon är så himla duktig på å sjunga!  fast inte så jätterolig låt..

Hanna vill:
Går vidare: Rigo & The T.... och Velvet
Andra Chansen: Molly Sandén och Mikael Rickfors

Hanna Tror
Går vidare : BWO & E.M.D
Andra chansen: Molly Sandén och Velvet


Om några timmar så vet vi.. Nu ska ja springa ner å laga middag med Matias.. ugnsrostade rotsaker med kyckling och fetaost.. mmmm!


RSS 2.0