Tillbaka!

Efter en lång och intensiv vecka med redovisningsfixande, syångest och långa uppesittarnätter har jag nu återfått lite energi!

Redovisningen på torsdagen gick bra! Det var så sjukt skönt när det väl var över!
På fredagen fick jag mig en underbar vän levererad med elvatåget! Empa kom hit från Lund och vi hade The day of the year! så mysigt för det var så spontant! Vi började med en brunch på Waynes Coffee.. kollade lite i affärer, jag köpte ett par svarta "snyggbyxor"  som jag behövde i måndags när ja jobbade på Inputs inredningsmässa....Vi gick hem hit och lämnade Emmas packning tog det lugnt en stund å pratade om allt som hänt i folks liv.. (jajaj.. kalla det skvallra om ni vill..) 
Därefter gick vi och käkade på ett café där jag aldrig vart förut som va jättemys å billigt! Tänk att det finns sånt i Borås.. ställen som man inte varit på alltså... 
Kollade också på en Marimekko utställning på Textilmuseet och en utställning där småbarn ritat kläder som designers sen hade tolkat och gjort kläder av.. Riktigt fint var det! 
På kvällen drack vi champange och vin och käkade god middag.. Fixade oss iordning för att se En Shopaholics bekännelser.. den var rosa och fluffig och frammanade shoppingsuget riktigt ordentligt.. även om ja inte vill ha just de sakerna hon köpte..  
Kvällen avslutades med en drink på Vimmel tillsammans med Matias och Cajsa! Very good day!

Resten av helgen var lugnt och skön.. en riktigt bra helg!

I går morse gick ja upp tidigare än tuppen och åkte till Göteborg.. Jobbade hela dagen på Input Interiors inredningsmässa och kom inte tillbax til Borås för än mitt i natten!
Det
var riktigt kul att jobba där iallafall! Träffade massa roliga och trevliga människor och ja hade också extremt mycket att göra så dagen gick faktiskt betydligt snabbare än jag trodde den skulle göra.. idag är dock mina fötter helt paj så ja försöker undvika att gå så mkt detbara är möjligt.. haha.
Fick sjukt fina koppar från Filippa K och köpte ett jättefint fat från Alvar Aalto som ja önskar att jag hade någonstans att ställa.. Men ja ska ge den till mina föräldrar som har lite mer plats hemma!



så här såg kopparna ut

och fatet såg ut så här...


tjingeling my beloved ones!

Tillbaka i vardagen

Nu har min dygnsrytm gått tillbaks till det vanliga och jag är lika trött på mornarna som ja brukar va... :P

Det är en vecka sen jag kom hem nu men det känns som om det är mycket längre sen!

Den här resan känns nästan lika långt borta som asienresan som ja gjorde för ett år sedan..
 Men lite bränna och en del flagnande hy har jag som påminner mig om att det faktiskt inte var så länge sedan.. :)

De senaste dagarna har jag suttit med min projektgrupp och arbetat på våra surfkläder som vi håller på och utvecklar i kursen Funktionell Textil... Det är jättekul och det är typ sånt här jag skulle kunna tänka mig att göra sen när jag är färdig i skolan! På måndag kommer ett par boardies på posten som vi ska ha med när vi redovisar och imorn ska jag dra mig iväg till Furulunds i Knalleland och köpa material till en rashguard (surftröja)


Lördag

Morning!
Igår var vi i Göteborg på "Pantertanters 70års fest":
Vi tog en buss in ganska tidigt och gick till en bar någonstans långt upp på Kungsgatan
Därifrån gick vi vidare hem till Hannan och hennes pojkvän som bodde i världens härligaste lägenhet! Den var verkligen jättefin med bjälkar i taket, stort vardagsrum/kök och bara jättejättefint.. Dessutom hade de världens finaste takterass där det måste vara jättehärligt att sitta när solen är uppe!  Så vill jag också bo!
Vid elvatiden började jag och Greta gå gata upp och gata ner, från hamn till hamn för att hitta till Styrbord Barbord.. Jag trodde aldrig att vi skulle komma fram men ja hade Linsey i luren så det gjorde inte så mycket att det tog lite tid för då hann jag snacka lite med henne! Men till sist kom vi iallafall fram! Det var inte så jättemycket folk där men Kleerup var där och dj.ade och det var riktigt bra!  
Vi var där i några timmar men sen kände vi att det nog faktiskt vore väldigt skönt att sova hemma i sin egen säng, så vi spolade idéen att sova hemma hos Camilla i Majorna och åkte hem till Borran! 
Fast vi höll på att inte komma med bussen för jag tappade bort min hundralapp som jag hade tagit ut på väg tillbaka..
Men till sist löste det sig så vi fick åka hem och sova!

Vaknade imorse av att tiotusen varuvagnar åkte runt inne i mitt rum! det var iallafall så det lät när jag först vaknade men sen förstod jag att det var våra nya små terrorister som sprang upp för brandtrappan som är precis utanför mitt fönster.. 
De är inte så jobbiga egentligen när de väl har satt sig ner och börjat kolla på sin film eller vad det nu är de brukar göra där uppe, men jeesees vad det lät när de sprang upp nu imorse..
 
 Ikväll blir det nog att bara ta det lugnt.. Ska kolla på Expedition Robinsson som börjar ikväll är det tänkt! 
Eventuellt ska jag ner på stan å lyssna på ett hårdrocksband från Trosa som Carro här i huset känner.. Vi får se vad som händer!
Tjingeling så länge!

Jobbintervju

God morgon!
Även idag vaknade jag innan klockan, men om det beror på jetlag eller rädsla för att missa bussen till Göteborg vet jag inte riktigt.
Klockan 10 idag ska jag på möte med Linda från Nespresso för att börja jobba lite extra som värdinna på olika event.
Det vore skönt om det skulle vara några event varje månad så  att månadskassan drygas ut lite. Jag vill verkligen åka ut och tågluffa i Europa några veckor i sommar och  då skulle jag behöva spara lite pengar varje månad nu så jag har en buffert ifall nåt skulle gå åt skogen eller bara i allmänhet så man har lite pengar ifall det händer något särskilt man vill göra!
Mitt andra alternativ om det inte blir så mycket jobba på Nespresso är att börja jobba som försökskanin på något läkemedelsföretag.. jag har hört att man kan få en del pengar på det... Men det känns ju lite läskigt..

Orka Jetlag!

Nu är det andra dagen i rad som ja vaknar klockan sju på morgonen och verkligen inte kan somna om!
Ja är fortfarande inställd på att klockan är thaitid antar jag och då är klockan ett på dagen när den är sju här..
Men störigt är det, jag hoppas verklgen att det går över idag för imorn ska ja på arbetsintervju och då kan det ju va skönt å känna sig åtminstonde lite skärpt!

Igår var det Schlagerfest hos Rikard i Fristla. Gräddan av artister var där, Alexander Bard och Pillan Wahlgren med bakgrundsdansare för att nämna några.. Det va en jättemysig kväll med god tacos och en sjukt spännande final! Det blev verkligen helt annorlunda ställning efter att folket röstat! Tycker vinnarlåten är väldigt lik Pavarottis Nessun Dorma - Vincerò. Men den var häftig.. väldigt annorlunda.. vi kanske har en chans med den i Eurovision...

Jag var helt sjukt jetlaggad även då så partyhumöret var inte helt på topp från min sida..
Lovar å göra en bättre insats till nästa gång! 
Här kommer lite bilder från igår:

Lili (utan Sussie) fixar rätta luggen

Uggla, Rogera Pontare och Pernilla Wahlgren i paparazzitagen


avundsjuk Nanne Grönvall

Alexander Bard med sin vän hästen

Wahlgren + backup
 
Lena Ph

Resumé

Hej allihopa!

Igår kom jag tillbaka till snöslasket efter nästan fjorton och en halv timme på resande fot.
När vi kom fram var det helt dimmigt och snö på marken. Hade det inte kunnat  bli lite bättre väder under den tiden vi varit borta? 2 grader visade Flybussens klocka när vi åkte hem.

Nu kommer en resumé av vad som hänt sen vi kom till Koh Phangan:
När vi åkte över från Samui till Phangan med expressbåten satt världens skönaste fast stördaste tyskar framför oss.
De var helt övertygade om att kroppen acklimatiserade sig efter det klimat man var i och att man därför inte behövde använda solkräm eftersom deras hud snart skulle vara van vid det nya klimatet. Detta resulterade i att den ena rödlätta superbleka tysken sprang runt med en helt sönderbränd och rödlila näsa och den andra platinablonderade tysken hade ett axelparti som såg ut som om det var utsatt för värsta gradens psoriasis.. Det var inte najs! Där stod de i solen och drack säkert 3 liter öl var och dansade till någonting som bara tyskar kan gilla som de hade med sig i sitt lilla portabla partyset! De var extremt underhållande!

När vi kom fram till Hadrin Pier låg vårt hotell precis brevid piren så det var bara å vandra in där. Dessvärre var hon som mötte oss i receptionen aningens störd i huvudet å typ skrek å höll på över att "vi inte alls hade betalat för frukost" när vi frågade om det eftersom han som vi bokade av sa att det var frukost. När vi väl tagit oss in till vårt rum fick jag lugna ner Annie och lova att hon aldrig skulle behöva se henne igen.. Hotellet hade en jättehärlig pool där vi spenderade i princip hela dagarna. De hade en liten bar precis brevid poolen där man kunde beställa frukost och lunch och sen spenderades resten av soltimmarna i en solstol eller i poolen snackandes med några av alla de svenskar (och en och annan britt) som hängde där eller kämpandes med min tråkiga, men "intelligenta" bok (Han som skrivit den har fått Nobelpris, då måste det ju va en intelligent bok..eller?).
På kvällarna kollade vi på jättefina solnedgångarna som sunset beach bjöd på och gick sedan över till sunrise beach för att dricka buckets och Singha.. :)
På fullmoon natten började vi på balkongen hos några av svenskarna på vårt hotell och målade oss sjukt snygga med neonfärger! Vi låg lite i lä med uppklädningen för fullmoon om man jämför med de killarna.. Thaihattar, peruker, extrema solglasögon, neonnagellack, knallrosa byxor är bara några av de saker man kunde få syn på på den balkongen!
När bucketsförsäljaren under oss hade fått ett antal utbrott kände vi att det var dags att dra sig vidare till Sunrise beach och fortsätta kalasandet! Vi köpte buckets av Sun, samma tjej som sist ja va på fullmoon... dansade som bara den... kollade med hjärtat i halsgropen på alla som hoppade eldhopprep och jonglerade med eld.. Annie ägde på eldlimbo! eller hon skulle ha kunnat gjort det om hon inte glömt bort snitsen.. men hon va grym de gångerna hon hann med innan hon föll! Det var ett AMAZING fullmoonparty som australienarna skulle ha sagt!
När jag var på väg tillbaka till hotellet många timmar senare trampade jag snett och vrickade foten, så dagen efter när vi skulle tillbaka såg ja ut som en utslagen pirat. Rester av neonmålningar överallt, solglasögonen i högsta hugg och långsamt linkandes med bandage om en gigantiskt svullen fot. Stackars Annelie som hade blivit klampad på sin fot av en 200kilos klump fick kånka på båda våra packningar på vår kringelkrokiga resa tillbax till Phuket.

Väl tillbaka i Phuket, Karon beach, så solade vi och tog det bara lugnt de sista dagarna. Vår sista kväll åkte vi till Patong för att gå wild n crazy på Boots en sista gång och avnjuta Starbucks Frappuccino och försöka pruta på allt möjligt..
Vi drog oss tillbaka till kära Karon innan det hann bli alltför mycket ladyboys på gatorna för att käka på Calypso och beställa vår favoritsång "do do do"  utav en av killarna som jobbar där!
Det var det perfekta avslutet på en helt jättebra resa!

lite bilder kommer senare!

Koppan!

Tjingeling,

Imorse lamnade vi Koh Samui efter nagra dagars solande och socialiserande!
Vi traffa engelsmannen, Russel, Brad och Ben, som vi kakade med nar vi akte till Koh Samui for nagra dagar sen nar Brad fyllde ar.. Vi var pa Green Mango i Chaweng... saklart.. Fattar inte varfor alla snackar om det sa mkt for SA bra ar det anda inte.. Vi hade kul, men helt arligt sa ar det inte sa manga grader hetare an kara X&Y i Boras...
jaja...
Nu ar vi pa Koh Phangan och ska precis ner pa stranden och inforhandla oss en Bucket...

Kramlihej

Verkligheten knackar pa dorren!

Imorse kakade vi en faboulus frukost pa Starbucks som vi antligen har haft turen att komma i narheten av!
Eller egentligen var inte mackan sa jattegod.. men latten var underbar!
Efter frukosten gick vi ner till solstolarna som hor till vart hotell och lag dar hela dagen a lyssna pa nar en dj med ovanligt bra smak spelade asskon musik for oss hela dagen! Vid sextiden gick vi pa massage och det gjorde sjukt ont i axlarna som vanligt nar folk upptacker att ja har varldens stelaste axlar a forsoker fixa det! Men det var skont ocksa..
Sen satte vi oss och kakade jattegod middag pa stranden och da mitt i allt sa kom vi pa att Matias sa till oss igar att vi maste lamna in ett paper om var produktide till funktionell textil pa fredag sa *Vips* var vi tvugna att dra oss upp i verkligheten och borja tanka ceriost..
Vi kom pa forvanansvart manga ideer faktiskt trots varmen och alla distraherande moment har i paradiset..

Puss & hej

Maeao kap kum ka

... det ar min nya mest anvandbara fras.. Det betyder typ "nej tack jag vill inte ha"
 
Gardagen med alla aventyr var hur rolig som helst.. Vi va latt de basta paddlarna och ATV forarna... Grymma var va vi va!
Pa kvallen, efter en lang fotmassage, sa kakade vi middag med Amber, som varit med pa dagen ocksa. Och sen fick vi hela restaurangen/baren Calypso att sjunga Happy Birthday for "Anna-Lee" som fyllde ar dagen till ara.. :)

Idag har vi haft varldens langsta resa och bara akt akt akt hela dagen.. inte kakade vi nagot heller forutom 2 bananer som vi kopt nar vi stannade pa ett stalle.. Nar vi kom till Koh Samui hade vi bestallt en taxi med det bolaget som vi akte med som skulle plocka upp oss och ett gang andra mannsikor som akte med samma bolag... men nar vi kom fram sa fanns det ingen dar som skulle plocka upp oss.. Sa ja och Annelie satte oss och kaka middag med tre engelsman som vi traffade dar och vantade pa att taxin skulle dyka upp.. men det gjorde den inte sa vi fick aka tuk-tuk istallet..
Efter tolv timmars akande sa kom vi slutligen fram!
Mycket skont! Nu bor vi i Chaweng dar ja va me Emma och Madde forra aret.. Kul a va tillbaka aven om vi e sjukt trotta nu ikvall.. Snart ska det bara vidare till Koh Phangan for fullmoonparty!! :D

Emma och Madde: jag har fatt namnet pa den dar Do do do do them tup laten som vi horde pa Khao San Road!! De sjong den i Karon igar! Pa engelska heter den Job 2 do och ja kommer inte ihag nu vad den heter pa thai men jag har den pa en lapp!

Gonattskipatski!

Hej, det ar jag som ar rodljuset!

jaha.. sa bra har det gatt med mig inte-branna-sig-vision! Ar helt rod pa halsen och over brostet.. Typiskt mig!
A ja som smort in mig och forsokt vara jatteforsiktig!
Idag pa stranden traffa vi en tjej, Amber, fran Canada som hade kommit hit till phuket for att arbeta som engelsklarare har i typ ett ar.. sjukt roligt! det vill ja ocksa gora.. Fast heller pa Bali,, saklart
Amber kanske ska folja med oss imorn nar vi drar ivag pa Rafting, elefantridning, ATV-korning och Vattenfallsbadning. De ska bli sjukt kul!
bra a gora nagot annat an sola nar man ser ut som en krafta!

Pa tisdag drar vi till Koh Samui.. vi missar nog Madde som ar dar nu men de ska bli kul a komma dit anda!


Puss a kram fran ett varmt Thailand!

RSS 2.0