London i Backspegeln

God morgon,
Åter tillbaka i Rotterdam efter några fantastiska dagar i London.
Nedan följer en Resumé:
Tisdag: Efter att ha tagit ett stort gruppfoto tillsammans med alla Erasmus studenter skyndade jag, Fanny, Youness, Bastien, Lütfi och Özgur iväg till Rotterdam Central för att möta upp med ett gäng andra och åka med tåg till Hoek van Holland (Kanten av Holland) där båten avgick ifrån. Passkontrollanten ställde massa frågor och verkade väldigt förvånad när hon förstod att jag var svensk med ett pass från Malaysia som bodde i Holland.. Att jag har ett malayiskt pass (svenskt pass utfärdat i Kuala Lumpur) är ju lite underligt men det är ett annan historia från min asientripp i 2008.. Det var iallafall inga konstigheter och snart satt vi alla på båten och skålade för vår resa.
Onsdag: Vaknade upp tidigt och åt frukostbuffé innan det var dags att gå av båten. Vi var sist och blev påstressade av personalen som skulle kasta loss igen.. Steg på en buss, somnade efter fem sekunder och vaknade 2,5 timmar senare när vi kom in i London, oerhört praktiskt om jag får säga det själv! Väl framme på hotellet, Royal National Hotel vid Russel Square, träffade jag Melissa som jag skulle dela rum med och för brittisk standard så var det faktiskt ett rätt bra hotell.. det vill säga att det var rent och fräscht i rummet även om det var lite skamfilat och kanske inte så snyggt.. Vi åt indisk lunchbuffé, vandrade i väg till Museum of London och kollade runt lite i staden. Rab och jag smet iväg till Harrods när de andra skulle hem och vila innan vi avslutade på en klassisk pub där det serverades trerätters typisk engelsk mat. Efter några timmar där åkte jag, Bart, Rab och Lütfi tilll Oxford Circus och vandrade längs ner Regent street till Picadilly Cricus, Leicecter Square och Covent garden och njöt av fina juldekorationer och stadsmyllret.
Bart i korridoren till hotellet
Museum of London
På väg från puben till Oxford Circus
Torsdag: Vi började morgonen på Bank of England där jag köpte en fantastiskt fin fjäderpenna och bläck som jag nu ska lära mig skriva med! Därefter gick jag, Bart, Albert, Lütfi, Özgur och Rab på sightseeing tur i området runt Bank. Första stoppet var Starbucks och sen såg vi en  bank som nu var en fin bar, en bazar där Harry Potter var inspelad och till the Monument, vars 311 steg vi besegrade och fick ett fint certifikat när vi kom ner. Därefter åkte vi till the British Museum och kollade på egyptier och allt var det var. Därefter gick jag, Bart och Rab till Oxford Street för lite shopping men det blev mest ett marathon för att killarna ville till Primark och köpa långkallingar för att det skulle bli välidgt kallt på fredagen. Köpte två cardigans i merinoull/cashmere på Uniqlo och det var väl i princip det.. Men det var alldeles för långt att gå på den lilla tid vi hade kvar innan vi skulle mötas upp igen och gå iväg på Stomp och Chicago (Stomp för vår del som ni kan se i inlägget under). Kvällen avslutades på puben the Crown där vi satt och socialiserade som riktiga britter. Slutet-slutet var att jag, Bart och Alexander tog en Rikshaw (cykeltaxi) till china town, beställde lite mat och sen åkte hem i cykeltaxin till Russel Square. Cykelkillen var från Spanien och han hade ingen mössa så jag fick ett moderligt infall och gav bort min mössa till honom (passus till mamma; jag kommer bli som dig när jag blir äldre som ger bort stickade saker till höger och vänster)
Gingerbread latte på Starbucks och dubbeldäckare i bakgrunden. Juligare kan det knappt bli!
Utsikt från the Monument
Fredag: Vi klädde upp oss som dom unga professionella vi är och åkte iväg till Royal Bank of Scotland vid Liverpool Street Station. Dom hade en timmes presentation av företaget och därefter var det mingel-lunch med några av de som jobbade där. Efter några timmar begav vi oss till Westfield. Det slutade med att jag gick runt själv för jag åkte dit först och sen dog min mobil så jag hittade inget folk. Men då kunde jag fokusera på shoppingen så det var helt okej. Köpte en ny mössa, en stickad halsduk, ett par platta skor, då jag spenderat de senaste dagarna i high-heels var det en nödvändighet. Var på Marc Jacobs en sväng också så suktade efter väskor och köpte lite småsaker. På kvällen träffade jag Matias, ett kärt återseende då det var jättelängesen jag och vi var i East London som är Londons Södermalm fast på östsidan så klart.. Hade en jättetrevlig kväll och minglade med alla möjliga härliga människor! "You are not in east London if you don't know people from east london" var det en kille som sa till mig och det var ungefär som att det var en garanti för att om man hade hittat hit så passade man i denna del av London. Har tyvärr inga bilder från den här dagen än..
Lördag: Upp med tuppen, träffa Albert och Bart och åka iväg till Harrods. Där var det packat som bara den.. När vi gick ut därifrån var det började det snöa massvis och efter några sekunder såg vi ut som riktiga snögubbar. Tog en paus på Starbucks och fortsatte därefter till Green Park där jag hälsade på Matias på Acne, gick förbi Gordon Ramsays restaurang och senare vidare till Bond Street. Shoppade runt och kollade på en massa fint och sen var det tillbaka till hotellet för att vila lite och vänta på bussen.. Vid halv sju började vi åka och jag somnade än en gång efter kanske 15 minuter och sov i cirka en och en halv timme tills vår reseledare/lärare började prata i mikrofonen och sa att, ja som ni ser så står vi helt still och vi får se hur lång tid det här tag.. Så satt  vi där på bussen.. från halv sju till klockan två! Jag var sjukt uttråkad och ville tillbaka till London men det var ju inte något alternativ det heller.. Vår färja skulle avgå vid 23 men då ingen kunde ta sig till hamnen försenade de avgången till klockan 03.00 vilket var väldig tur för oss för annars hade vi behövt bo på hotell i Harwich en natt till.. Båten körde snabbare än vanligt under natten så vi kom ändå fram vid  10.00 på söndag morgon som beräknat. Efter så många timmar på resande fot var det väldigt skönt att komma fram till Rotterdam!
Uttråkad Michael
Uttråkad Hanna
Förutom det tråkiga avslutet så var det en toppenresa och jag hade hur roligt som helst!

Kommentarer
Postat av: siv

det hände nåt i texten mellan bussen och färjan... överansträngd dator?

2010-12-20 @ 13:25:13

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0