Juliga Köttbullar

Sitter och kollar på julrecept till festen och hittade  ett recept på köttbullar som jag ska pröva snart. Kanske imorgon när det välkomna studiebidraget kommer! Vi får se hur det blir!


Ingredienser


Portioner: 50-60 stycken

Tid: 40 minuter


1 dl ströbröd
2 1/2 dl kött- eller hönsbuljong
750 g köttfärs
1 liten gul lök
1 ägg
1 tsk salt, drygt
3 krm kryddpeppar
2 krm vitpeppar
1 1/2 krm nejlikor

1. Blanda avsvalnad buljong och ströbröd. Låt svälla. Hacka och fräs löken i lite smör utan att den tar färg. Rör ner lök, köttfärs, ägg, salt och kryddor i ströbrödet. Stek en klick för att kontrollera kryddningen.

2. Forma små bullar av smeten och lägg dem på en vattensköljd skärbräda. Stek bullarna i smör så att de får färg på alla sidor, men ta inte för många åt gången. Efterstek i cirka 4 minuter, eventuellt i en separat gryta. Går utmärkt att frysa.

källa: dn.se


Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0